

טיפול טבעי לנשירת שיער
זה לא כל כך נעים לראות שיער נושר. לא על הכרית, לא על המברשת ובטח שלא על היד בזמן שאנחנו מסדרות את השיער. לנשירת השיער יכולות להיות מגוון סיבות החל מתזונה, גנטיקה, מתח נפשי ועד לשינוי הורמונאלי או תופעות לוואי של תרופות מסוימות. מה אנחנו יכולות לעשות כדי למנוע את נשירת שיערות ראשנו? אז נכון שקיימים תכשירים רבים לטיפול בנשירה אך לפני שאתן מנסות תכשירים כימיים, נסו טיפול טבעי. הטיפול מתחלק לשלוש קטגוריות, טיפול בהרגלי הטיפוח, טיפול על ידי תזונה וטיפול על ידי שמנים טבעיים.
טיפול בהרגלי הטיפוח
שימוש אינטנסיבי במחליקי שיער ושלל מכשירים לעיצוב השיער שעובדים על חום, הורסים את השיער וגורמים להתייבשותו. נסו להימנע או להפחית את השימוש בהם. חפיפה על בסיס יומיומי פוגעת בשיער. הקרקפת שלנו מייצרת שומן שחשוב לצמיחה ולחיזוק השיער. בזמן החפיפה השומן נשטף וכך אנחנו מונעות מהשיער ליהנות מיתרונותיו של השומן הזה. לכן ההמלצה היא לחפוף 3-4 פעמים בשבוע. השתדלו להשתמש בשמפו שאינו מכיל מלחים וSLS. אך לא פה תמו הטיפים למקלחת! את השיער מומלץ לשטוף במים קרים מאחר והמים החמים גורמים לשיער להתייבש ולהישבר. נוסף לכך, סירוק שיער רטוב עלול להגביר את שבירת השיער לכן מומלץ לסרק את השיער בעודו יבש. נשים מתולתלות פחות יכולות לאמץ את הטיפ הזה, כי לסרק תלתלים על יבש אמנם יכול לעזור לכן להתקבל לתפקיד מופאסה בהצגת ילדים אבל יפגע בשגרת הטיפוח וסידור השיער.
טיפול בנשירה על ידי תזונה
מזונותיך תרופותיך. מכירות? הטבע מעניק לנו אינספור ויטמינים ומאכלים שעוזרים לנו לשמור על אורח חיים בריא. לעיתים, הגוף מאותת לנו על חוסר מסוים על ידי תחלואה או תופעה שאינה שגרתית. נשירת שיער יכולה להעיד על מחסור בויטמינים או תזונה לקויה. מה ניתן לאכול כדי למנוע ולטפל בנשירת השיער?
ויטמינים מקבוצת ויטמין B חשובים מאוד לצריכה על מנת להגן על השיער והמרצת צמיחת השיער. הוויטמין מצוי במאכלים כמו תפוחי אדמה, אגוזים, קטניות, ירקות ירוקים עליים ועוד. גם ויטמין E חשוב לצמיחת השיער, הוויטמין מסייע לזרימת הדם בקרקפת ולשמירה על צמיחה תקינה של שיער. תוכלו לאכול אגוזים, שקדים, ירקות ירוקים עליים (כמו תרד וברוקולי), סויה ועוד. מעבר לאלה, חשוב לצרוך ויטמין C (שמצוי בפירות הדר וירקות), ויטמין A (ביצים, גזר, פטרוזיליה ועוד) וויטמין D (מוצרי סויה, פטריות ועוד) כדי לשמור על שיער בריא. כמו כן, יש לאכול גם מוצרים העשירים באומגה 3 (אגוזים, זרעי פשתן, סויה ועוד) על מנת לשמור על צמיחת שיער וקרקפת בריאה.
טיפול בנשירה על ידי שמנים טבעיים
הטבע לא מפסיק להציע לנו פתרונות. קיימים מגוון שמנים אתריים או צמחיים שיכולים לסייע במקרה של נשירת שיער. השמנים הצמחיים הידועים המשמשים לכך הם בין היתר שמן קיק, שמן אבוקדו ושמן קוקוס והשמנים האתריים הם שמן לבנדר ושמן רוזמרין.
שמן הקיק ידוע כמזרז ומחדש צמיחת שיער ומפחית את שבירתו. כמו כן מדובר בשמן אנטי בקטריאלי כך שהוא אף עוזר לבעיות קרקפת שונות (קשקשים, גירויים וכו'). מדובר בשמן סמיך לכן המריחה על הקרקפת היא טיפה בעייתית. הדרך הטובה למרוח אותו בצורה יעילה, היא לערבב אותו עם שמן צמחי אחר שמסייע גם הוא לנשירת שיער.
שמן הקוקוס, גם הוא אנטי בקטריאלי, מסייע לטיפול בגירויים בקרקפת. במידה וקיימים גירויים כאלה, חשוב לטפל בהם וזאת משום שהם פוגעים בייצור השומן הטבעי של הקרקפת שמוביל לאחר מכן לנשירת השיער. שמן הקוקוס מחזק את השורשים ולא פוגע בייצור הפרוטאין של השיער כך הוא למעשה מזין אותו.
שמן אבוקדו ממריץ את זרימת הדם לכן עיסויו בקרקפת יסייע להמרצת הדם אל זקיקי השיער, מה שמוביל ומעודד צמיחת שיער. כמו כן, הוא מסייע לשמור על הלחות של השיער.
את השמנים הללו ניתן לערבב עם שמן ארגן שמחזק שורשים ומעניק לשיער לחות, שמן חוחובה או שמן שקדים שגם הם משמשים לטיפול בשיער. כמו כן, ניתן גם להשתמש באלוורה. הג'ל של הצמח מסייע לגירויים בקרקפת, מונע נשירה ועוזר לשיער לצמוח באופן בריא.
לא רק שמנים צמחיים מסייעים לנשירת השיער אלא גם שמנים אתריים. שמן הלבנדר, מסייע לגירויים בקרקפת ומעודד צמיחת שיער. כמוהו גם שמן הרוזמרין, המזרז את התחדשות השערה ובריא לקרקפת. תוכלו להכין מסכה לקרקפת המורכבת משמן אחד או יותר (שילוב בין השמנים האתריים והצמחיים), למרוח ולעסות את התערובת על הקרקפת, להשאיר 20 דקות ולאחר מכן לחפוף. את הטיפול ניתן לעשות פעם-פעמיים בשבוע.
טיפול בשגרת הטיפוח, שמירה על תזונה נכונה ובריאה וטיפול בשמנים טבעיים, יכולים להפחית ברמה משמעותית את נשירת השיער שלכן. כל גוף מקבל אחרת את הויטמינים והטיפולים, לכן מה שעוזר לאחת, לא בהכרח יעזור לשנייה. נסו את מגוון העצות שבכתבה ומי ייתן ואלוהי השיער יעזור לכן להיפטר מהנשירה ולגדל שיער לתפארת.
כל הכתוב באתר אינו תחליף לחוות דעת רפואית מקצועית


